Péntek, 2024-04-19, 2:30 PMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Belépés

A fejezet kategóriái

Madarak [35]

Keresés az oldalon

Keresés a wikin

Tenyésztők

Friss katalógustag

Népszerű blog

Népszerű könyv

Népszerű fórum

Naptár

«  Október 2016  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Könyv rendelés

Itt ki tudod választani a több ezer könyv közzül ami a legjobban érdekel.

Felhasználók képei

Videók az oldalról

00:02:12

MIDI100FSK automata fordítóműves keltetőgép üzembe helyezése

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0
00:01:38

HU100SK kézi forgatású keltetőgép üzembe helyezése

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0

Körkérdésünk

Hogy jutottál el az oldalra?
Összes válasz: 59
Szoktál e fórumokon tájékozódni madaraiddal kapcsolatban?
Összes válasz: 34
Meik oldalfunkció nyerte el a tetszésedet?
Összes válasz: 38

Mini-chat

Blog
Főoldal » 2016 » Október » 25 » A vég nélküli szín és küllem tenyésztés
8:53 PM
A vég nélküli szín és küllem tenyésztés

Alábbi idézet az egyik legnagyobb Németországban(!!!!!) működő szakirányú egyetem tanszékvezető professzorától származik:

- " Az egyik legnagyobb butaság és hiba, amit a baromfitenyésztésben elkövethetünk, a vég nélküli szín és küllem tenyésztés. Ez az eszetlen őrület nem más, mint tudatos genetika rombolás. De mégis ezt tesszük. Egyetemeken oktatjuk, szakember generációk sokasága kerül ki onnan abban a tudatban, hogy amit megtanítottak neki e témában, az helyes és követendő. De mégis ezt oktatjuk. Tudják miért? Mert a baromfitenyésztés, mint olyan, a 21. századra totális üzletté fejlődött. Egészen komoly érdekek húzódnak meg mögötte, melyek mögött pedig óriási pénzek vannak. Tetszik, vagy sem, a pénz diktál. Évtizedek óta baromfitenyésztő szakemberek sokasága került ki tőlünk úgy, hogy tulajdonképpen becsaptuk őket. Ők pedig jóhiszeműen becsaptak másokat. Jogosan merülhet fel a kérdés, de hát a tudomány tudja bizonyítani a helyességét, akkor hogy is van ez? Igen, ez igaz, a tudomány valóban tudja igazolni a szín és küllem tenyésztést. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy a tudomány pénzbe kerül, irdatlan sok pénzbe. És a tudomány azt fogja igazolni, amit a pénz elvár tőle."

No emberek! Én 26 éve egyfolytában ugyanezt állítom. Magam módján küzdök ellene. Melyért a "hozzáértő bennfentesek" gyakorlatilag hetente felnégyelnek, máglyára küldenek és sarlatánnak titulálnak. A német professzor meg nyilván megúszta egy ejnyebejnyével. Mert afelől senkinek se legyen semmi kétsége, hogy a színtenyésztést ugyanúgy fogják továbbra is oktani az egyetemeken. Meg más fórumokon is. Félre értés ne essék, nincs semmi gond a tudatos, szükséges szín,- küllemi tenyésztéssel! De a professzor nyilatkozatában és amiről magam is regélek, másról van szó. Szerintem mindenki tudja, érzi miről. Igen tudom, hamarosan jönnek a cáfoló hozzászólások. Amikben még a nyilatkozat létét is kétségbe fogják vonni. Pedig az egyetem weboldalán bukkantam rá, ahol az egyik nemzetközi tudományos szaklapra is hivatkoznak, ahol szintén megjelent a nyilatkozat. Nem mondom meg hol, tessék megkeresni!

 

Szerző:  Hegedüs Tibor

Kategória: Madarak | Megtekintések száma: 545 | Hozzáadta:: Admin
Összes hozzászólás: 0
avatar
Vince emlékéreCopyright MyCorp © 2024 |