Vasárnap, 2019-10-20, 2:10 AMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Belépés

Keresés az oldalon

Keresés a wikin

Tenyésztők

Friss katalógustag

Népszerű blog

Népszerű könyv

Népszerű fórum

Könyv rendelés

Itt ki tudod választani a több ezer könyv közzül ami a legjobban érdekel.

Felhasználók képei

Videók az oldalról

00:01:31

Embryonic development of the chicken

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0
00:03:32

Silver Sebright Bantam, Sebright silber, Landesgeflügelschau Ulm 2013

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0

Körkérdésünk

Hogy jutottál el az oldalra?
Összes válasz: 51
Szoktál e fórumokon tájékozódni madaraiddal kapcsolatban?
Összes válasz: 28
Meik oldalfunkció nyerte el a tetszésedet?
Összes válasz: 27

Mini-chat

Amrock - Fórum
Filelok, képek megosztása a saját tárhejről ,a file linkjének beillesztásével is lehetséges!
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: Admin  
Fórum » Madarak » Baromfik » Baromfi fajták » Amrock
Amrock
AdminDátum: Szombat, 2015-08-22, 8:31 PM | Üzenet # 1
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 52
Állapot: Offline


Amerikában tenyésztették ki gazdasági céllal. Kitenyésztéséhez dominikai tyúkot, fekete [url=https://hu.wikipedia.org/wiki/Cochin_(ty%C3%BAk)]cochin[/url] és fekete jávai tyúkokat használtak. 1874-ben lett hivatalosan is elismert fajta kendermagos színben. Európában 1961-ben lett elismerve önálló fajtaként.
Törzse közepesen hosszú, széles, mély és telt. Háta közepesen hosszú, az teljes hosszában széles, a nyaktól a nyeregig majdnem teljesen vízszintes. Farktollak ugyancsak közepesen hosszúak, szélesen tartott. Melltájék jól lekerekített, széles és mély. Szárny közepesen hosszú. Fej közepes nagyságú, arca sima, esetleg enyhén szőrözött. Szemek nagyok, előreállóak, vörösesbarna. Csőr rögid, erős, enyhén hajlított, sárga. [url=https://hu.wikipedia.org/wiki/Taraj_(ty%C3%BAk)]Taraj[/url] egyszerű, középes méretű, egyenes, 4-6 fogazattal. Első és utolsó fogazat kisebb a többinél. Füllebeny hosszúkás, sima, piros. Tokalebeny sima és hosszú. Nyak közepes hosszúságú, gazdagon tollazott. Széles terpeszű az állása, csüd erős, sárga, 4 egyenes ujjal. Tollazat: tollak viszonylag szélesek.Színek: kendermagos.Gyors növekedésű, harang alakú, még napjainkban is viszonylag jó gazdasági mutatókkal bízó fajta több évig is jó tojásprodukciót mutat. A húsminősége jó. Robusztus és nincsenek különös elvárásai, igényei a tartással kapcsolatban. Idősebb korban azonban hajlamosak az elzsírosodásra, amennyiben nem figyelünk oda a takarmány összetételére és ez esetben csökkenthet a tojásprodukció. Különlegességük, hogy a nemek már napos csibe korban elkülöníthetőek. A fiatal leendő kakasoknak ugyanis egy fehér foltocska van a fejükön, ami a tojóknál hiányzik. Egy-kettőben ivarérettek lesznek. A tojók kotlási hajlama csaknem teljesen el lett nyomva a kitenyésztésük során! Ezért egy kotlós ennél a fajtánál igen ritka, ha egyáltalán előfordul. Nyugodt természetűek és nem szívesen repülnek.

Általános tulajdonságok:Súlyakakas 3 - 4 kg, tojó 2,5 - 3 kgGyűrűméretekakas 22, tojó 20Tenyésztojás tömege58 gTojáshéj színesárga, sárgásbarnaÉves tojáshozama220 db

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.
 
Fórum » Madarak » Baromfik » Baromfi fajták » Amrock
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Vince emlékéreCopyright MyCorp © 2019 |