Szombat, 2024-04-27, 0:34 AMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Belépés

A fejezet kategóriái

Események [12]
Ha tudsz valamien eseményről, Pl. ( Kiállítás, Börze, piac stb.) itt megoszthadod.

Keresés az oldalon

Keresés a wikin

Tenyésztők

Friss katalógustag

Népszerű blog

Népszerű könyv

Népszerű fórum

Naptár

«  Január 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Könyv rendelés

Itt ki tudod választani a több ezer könyv közzül ami a legjobban érdekel.

Felhasználók képei

Videók az oldalról

00:21:58

● ÉLET VIDÉKEN / 1.rész / Minden Ami Farm ●

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0
00:06:21

Békési Keltető / Bekesi Kelteto

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0

Körkérdésünk

Hogy jutottál el az oldalra?
Összes válasz: 59
Szoktál e fórumokon tájékozódni madaraiddal kapcsolatban?
Összes válasz: 34
Meik oldalfunkció nyerte el a tetszésedet?
Összes válasz: 38

Mini-chat

Főoldal » 2016 » Január » 13 » Monori Kisállatvásár és börze időpontjai 2017
10:27 PM
Monori Kisállatvásár és börze időpontjai 2017

Monori Kisállatvásár és börze időpontjai 2017

 

 március 12., április 9., május 14., augusztus 13., szeptember 10., október 8. GPS koorditnáta: 47.338706, 19.457717

A Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének magánrendezvénye

A monori börzén való árusítás és a látogatás feltételei, valamint információk a rendezvényről:

 
 

1.Kereskedők:

Kötelesek minden naptári év február 1-től telefon bejelentkezés és időpont egyeztetés után területfoglalási szerződést kötni a szövetségi irodában (1076 Budapest, Verseny u. 10. Fsz. 12/a). A 2017. évre érvényes kereskedői területfoglalási szeződés megtekinthető: ITT
 

2.Állatot árusítók (kivéve dísz és tavi hal):

Legfontosabb feltétel díszmadarak, díszszárnyasok, vízi szárnyasok, díszbaromfik, galambok esetén az állatorvosi bizonyítvány, illetve az állattartói nyilatkozat megléte. Ezeknek egy-egy példányát belépéskor a kapunál a megbízottak átveszik, az eredeti példányt szükséges megőrizni, mert a börze ideje alatt az ügyeletes állatorvos azt kérheti és a visszautazásnál a megmaradt állatok hazaszállításához is szükséges ez az igazolás. Az árusítás további feltétele a személygépkocsival érkezők számára, hogy az állatorvosi igazolás leadása után belépőjegyet váltsanak. (a belépőjegyek részletes árlistáját külön jelentetjük meg) Ezért az összegért a személygépkocsi és annak vezetője jogosult a börzén helyet foglalni. Egy személygépkocsi csomagtartójából történő árusítás kizárólag a személygépkocsi szélességében ad lehetőséget árusító ketrecek kipakolására. Amennyiben ettől eltérő területfoglalás történik azt napközben a rendezők ellenőrzik és pótdíjat szednek be a többlet területhasználás miatt. Amennyiben kisbusszal, kisteherautóval vagy gyalogosan érkezik az állatértékesítő, abban az esetben is kizárólag egy személyautó szélességnyi helyet foglalhat el a megfizetett belépődíj áráért.

A dísz és tavi hal árusokra azok a feltételek vonatkoznak, mint a kereskedelmi jellegű tevékenységet folytatókra. 

Fontos változás 2016. májustól: 
Új fejlemény, hogy az állatorvosok feloldották a párosujjú patásokkal kapcsolatos eddigi tilalmukat. Pontosabban részben kaptak feloldást ezek az állatfajok. Beengedhető a vásár területére az a kecske, juh, törpe malac, amelyet hobbicélból tart tenyésztője és igazolni tudja, hogy az állat chipezve van. Csupán fülkrotáliával ellátott egyedek a jövőben sem kerülhetnek be a vásár területére. Vigyázat, nem elég állítani a chip meglétét, mert ellenőrzéskor a leolvasó készülék kimutatja annak hiányát ugyanúgy mint a kutyák, macskák, görények esetében. Ez pedig már magyarázkodással, esetleges területről történő kizárással vagy legrosszabb esetben pénzbüntetéssel járhat. Hasonló figyelemfelhívással élek a védett madarak kereskedelmi forgalomba hozásával kapcsolatban. Börzéinket rendszeresen látogatják és ellenőrzik az illetékes Természetvédelmi Hivatal munkatársai. Nem érdemes próbálkozni, mert ez esetben már konkrétan tudjuk, hogy a büntetési tétel öt számjegyű és nem egyessel kezdődik. Kérem, tartsuk be törvényeinket, szabályzatainkat saját és mások szórakozásának védelme érdekében. 
 
3. Amennyiben olyan sajátos egybeesés történik, hogy valaki szerződéses kereskedő és egyben állatot is kíván értékesíteni azt az alábbi feltételekkel teheti meg:
-          Az első sorban kizárólag élelmiszer kereskedelem történhet, ide állatot bevinni szigorúan tilos. Ha kereskedő partnerünk mégis szeretne állatokat értékesíteni, akkor azt egy megbízottja útján a második pontban megjelölt feltételekkel teheti meg.
-          Sajnálatos tapasztalatunk, hogy több próbálkozás is előfordul a hajnali belépéskor, hogy kereskedelmi mennyiségű árura például: takarmány, kalitka, állattartási felszerelések helyezik el az eladni szándékozó állatokat is és csak a kipakolás után derül fény arra, hogy az állatforgalmazáshoz van meg az engedély (belépőjegy), kereskedelmi engedéllyel nem rendelkezik az illető. Ebben az esetben nem tudunk eltekinteni a szerződés megkötésétől, és ha ezt az ily módon érkező kereskedő elmulasztja, kénytelenek vagyunk pótdíjjal terhelten a területfoglalási összeget leszámlázni. Amennyiben ezt a kereskedő nem vállalja, akkor az árusítási lehetőségből kizárjuk és a terület elhagyására kötelezzük.
 

4.Látogató:

A belépés feltétele, hogy a kapuknál 14. életév felett minden látogató köteles jegyet váltani. 14 év alatt a belépés díjtalan. Ezért a megváltott jegyért a látogató a börze egész területén és a börze teljes időtartama alatt a kiállított egyedeket megtekintheti, a kereskedő által nyújtott szolgáltatásokat igénybe veheti, az MGKSZ sátornál szakmai tanácsokat és információkat szerezhet. Minden látogató köteles a börzénken a piac szabályait betartani és magatartásával más testi épségét nem veszélyeztetni. A balesetvédelmi és a tűzvédelmi szabályokat betartani. A gépkocsival érkezők belépéskor megváltott jegyükkel jogosultak a parkolásra a börze területén erre kijelölt parkolóhelyeken. Fontos megjegyezni, hogy ezeken a parkolóhelyeken bármilyen kereskedelmi tevékenység gyakorlása tilos.
 
 
Kereskedőkre vonatkozó használati díjak

Egyösszegű fizetés esetén, mind a hat alkalomra megkötött szerződés esetén: 3300 Ft/m2/alkalom

Alkalmankénti fizetés esetén: 4400 Ft/m2/alkalom

Az ellenőrzés során a szerződésben eltérően elfoglalt hely után, illetve érvényes szerződéssel nem rendelkezők esetén: 6000 Ft/m2/alkalom
 
Belépőjegy árak: (2017. évre érvényes)
 
SZEMÉLYBELÉPŐ: 500,- FT
SZEMÉLYGÉPKOCSI vezetővel: 1,500,- FT
KISTEHERGÉPKOCSI vezetővel: 2,000 FT
KISBUSZ vezetővel: 2,000 FT
SZEMÉLYGÉPKOCSI + UTÁNFUTÓ 2,000,- FT
TEHERGÉPKOCSI, BUSZ vezetővel: 3,500,- FT

Kapunyitás: vasárnap 0:00
Börze zárása 12:00 környékén.

 
Börze időpontok 2017. évben
  • március 12.
  • április 9.
  • május 14.
  • augusztus 13.
  • szeptember 10.
  • október 8.

 
Helyszín: Monor, Vásártér. A képen pirossal karikázva

 
 
A börzével kapcsolatos információk kaphatók az MGKSZ irodájában (1076 Budapest, Verseny utca 10. Fsz. 12/a, Tel.: 06-1-342-5538, mgksz.info@gmail.com).
Amennyiben olyan kérdése lenne, amelyre a fentiekben nem kapott választ, úgy kérem munkaidőben hívja irodánkat.


 
MGKSZ Vezetősége
 

 

 

Forrás: http://www.mgksz.hu

Kategória: Események | Megtekintések száma: 3607 | Hozzáadta:: Admin
Összes hozzászólás: 0
Vince emlékéreCopyright MyCorp © 2024 |