Péntek, 2024-04-19, 6:45 AMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Belépés

A fejezet kategóriái

Madarak [35]

Keresés az oldalon

Keresés a wikin

Tenyésztők

Friss katalógustag

Népszerű blog

Népszerű könyv

Népszerű fórum

Naptár

«  Február 2016  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Könyv rendelés

Itt ki tudod választani a több ezer könyv közzül ami a legjobban érdekel.

Felhasználók képei

Videók az oldalról

00:01:38

HU100SK kézi forgatású keltetőgép üzembe helyezése

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0
00:01:24

Brahma

  • Látogatottság:
  • Összes hozzászólás: 0
  • Helyezés: 0.0

Körkérdésünk

Hogy jutottál el az oldalra?
Összes válasz: 59
Szoktál e fórumokon tájékozódni madaraiddal kapcsolatban?
Összes válasz: 34
Meik oldalfunkció nyerte el a tetszésedet?
Összes válasz: 38

Mini-chat

Blog
Főoldal » 2016 » Február » 19

Rovatunkban többször is foglalkoztunk a családi gazdaságok állattartásának aktuális kérdéseivel. Jól tudom, ez a mostani téma nem éppen ilyen! Az emberek döntő többsége a baromfihúst már vidéken is a boltok polcairól szerzi be, mégis azt remélem, cikkünk nem valamiféle anakronizmus, kortévesztés szüleménye, hiszen a magas naposbaromfi-árak – és itt nem részletezett más okok miatt – a családi szükségletre szánt tanyasi, falusi, szérűskerti baromfitartásnál egyre többen térnek vissza a természetes keltetés- és nevelés már-már teljesen elfeledett gyakorlatához.

A természetes keltetés alapfeltételei: a termékeny tojás, ehhez a baromfik megfelelő ivararánya és a jó kotlós.

A tyúk egy fészekaljnyi, 12-20 db tojás lerakása után kezd kotlani, ha azokat alatta hagyjuk. A ve ... Tovább »

Kategória: Madarak | Megtekintések száma: 1745 | Hozzáadta:: Admin | Dátum: 2016-02-19 | Hozzászólások (0)

Vince emlékéreCopyright MyCorp © 2024 |